Bewindvoering

Op een moment merk je dat het je niet meer lukt om je eigen financiën te regelen. Een bewindvoerder kan je helpen om het overzicht te hervinden. Dat kan tijdelijk maar vaak is het handig dat je daar permanent hulp bij krijgt. 

Een oplossing hiervoor is het inschakelen van een externe financiële deskundige: een bewindvoerder. Dat kan zijn omdat iemand (tijdelijk) niet in staat is om het overzicht over de eigen financiën te houden of omdat er bijvoorbeeld schulden zijn ontstaan die niet meer opgelost kunnen worden zonder hulp van buitenaf. Maar ook in de situatie waar in een sociaal netwerk ontbreekt of familie niet in staat is om deze zorg op zich te nemen is bewindvoering een uitstekend middel om de financiën en de contacten met (overheids) instanties te waarborgen.

Vrijwillig inkomensbeheer kan dan een oplossing zijn maar ook bewindvoering waarbij een medewerkster van ons kantoor optreed als bewindvoerder is voor veel mensen een uitkomst. Daarbij gaan wij uit van de persoonlijke benadering en de wensen van de persoon in kwestie, alles uiteraard binnen de aanwezige financiële kaders. Wij spreken over mensen en niet over klanten, u bent immers een persoon en geen dossiernummer.

Onze visie: maatwerk

Wij stellen de persoon centraal. Uw wensen en mogelijkheden staan voor ons bovenaan. Wij willen graag mensen helpen door ze maatwerk te leveren. Wij kennen geen standaarddossier want het is doorgaans een kleine moeite om uw wensen te vertalen naar praktische oplossingen. Heeft u uw geld liever twee keer per week in plaats van één keer? Geen probleem. Wilt u elke maand een bankafschrift van uw rekening of juist liever niet? Het is mogelijk. 

Grote zaken, zoals de verkoop van een woning of het beleggen van vermogen, doen we zo veel mogelijk in overleg. Ook stellen we in overleg het leef- en zakgeld vast. Dit bedrag ontvangt u per week of per maand en kunt u vrij besteden. U hoeft hiervoor geen bonnetjes te bewaren en geen verantwoording af te leggen aan de bewindvoerder of curator. En wilt u een keer op vakantie? Geen probleem. We zien graag dat u geniet van het leven. We kijken daarbij natuurlijk wel of het financieel mogelijk is, uw budget is altijd de leidraad.

Ons werkgebied

Wij werken bij voorkeur binnen een straal van maximaal 40 km rond Apeldoorn. Woont u buiten dit gebied dan zullen wij eerst nagaan of er mogelijkheden zijn. Neemt u dan even contact ons op. 

Contact en kennismaking

U gaat naar alle waarschijnlijk een langdurige relatie aan met uw bewindvoerder. Dan is het belangrijk dat er een 'klik' is tussen ons beiden. Wij zijn er daarom ook een groot voorstander van om eerst eens persoonlijk kennis met u te komen maken. Dat gesprek vindt doorgaans bij u thuis plaats. Als u een (vrijblijvend en kostenloos) kennismakingsgesprek wenst dan kunt contact met ons opnemen, onze contact gegevens vindt u hier. U kunt dan vragen naar Irma Post, onze vestigingsleider in Apeldoorn.

Wachtlijst

Wij werken niet met wachtlijsten maar hebben in principe altijd plaats voor personen die onze hulp nodig hebben. 

Meer lezen?

Hiernaast hebben wij in het menu twee onderwerpen opgenomen die meer achtergronden en praktijk gerichte uitleg geven. U kunt ook direct klikken voor de aanvraag en benoeming of over de taken van de bewindvoerder

Brochure

Wilt u alvast meer lezen download dan een brochure vanaf deze pagina.